Cookies

Sæsonen spidser til: Sådan ser det ud for de 11 SAIF-hold

3/8/2017 3:02 PM |  Sankt Annæ Idrætsforening, Badmintonafd. |  Casper Dalsten
Badmintonsæsonen lakker mod enden, men for de fleste af SAIFs i alt 11 seniorhold, er der stadig masser af arbejde, der skal gøres færdigt.

På lørdag er der dømt kæmpe holdkampsdag, når hele syv SAIF-hold skal i ilden – heraf fire på hjemmebane – og det er for alvor begyndt at spidse til i tabellerne, hvor der både bliver kæmpet om nå oprykning og modsat undgå nedrykning. For langt de fleste af klubbens hold resterer der nemlig blot to spillerunder inden sæsonen går på hæld, og heldigvis ser det rigtig godt ud, når man taget et kig på klubbens mange hold.

Flere af klubbens øverst rangerede hold er afhængige af 1. Holdet, som desværre har tabt begge kampe i oprykningsspillet med cifrene 6-7. Det kan desværre sætte en stopper for flere af klubbens andre holds oprykningschancer, men klubbens bedste hold har endnu ikke udspillet sin rolle. Mens 1.pladsen, der er den eneste direkte oprykningsplads, er matematisk uden for rækkevidde, er der stadig en statistisk mulighed for at nå tredjepladsen, som Skovshoveds tredjehold sidder på lige nu. Det vil dog kræve sejr i sæsonens sidste to kampe mod henholdsvis Roskilde og Herlev, mens man stadig er afhængig af andre hold. Ikke desto mindre er chancen for en tredjeplads og en plads i kvalifikations-ventet stadig tilstede.

For 2. Holdet har der ikke været meget slinger i valsen i denne sæson, hvor kun én enkelt kamp er blevet tabt, og holdet er da også på 1. Pladsen i Danmarksseriens oprykningsspil. Selvom den nuværende position berettiger holdet til en plads i 3. Division, kan de kun rykke op, hvis 1. Holdet gør det samme, da én klub ikke kan have to hold i samme division. Det ændrer dog ikke på, at klubbens 2. Hold har leveret flotte præstationer i denne sæson, som forhåbentlig kan blive fortsat i de to sidste kampe mod henholdsvis NBK Amager og Holbæk. Førstnævnte venter på udebane i den kommende weekend.

Mens andetholdet har spillet om topplaceringerne i Danmarksserien, så kæmper tredjeholdet for at forblive i rækken efter en femteplads i grundspillet. En sejr på 9-4 og et spinkelt nederlag på 6-7 i nedrykningsspillet har dog indtil videre udmøntet sig i en 1. Plads i puljen, og kan man slutte godt af mod Frem Hellebæk og Holte vil nedrykning ikke blive aktuelt. Frem Hellebæk kommer lørdag på besøg i Valby-Hallen, og kan SAIF tage en sejr der, vil en ny sæson i Danmarksserien formentligt være sikret.

I Københavnerserien har klubbens fjerdehold været helt suveræne i den første del af sæsonen, hvor man efter syv kampe stod som ubesejret på rækkens 1. Plads. Grundspillet har dog desværre budt på to ærgerlige nederlag, begge på 5-8 og dermed ingen point. Muligheden for oprykning er dog stadig tilstede. Det vil dog både kræve sejre i de to seneste kampe mod Skovshoved og Hvidovre 2000, mens man også er afhængig af de overstående SAIF-hold, hvorfor det formentlig kun forbliver i periferien. 

Hos 5.holdet har man modsat fjerdeholdet helt skæbnen i sine egne hænder, og de kan sågar sikre oprykning til Københavnerserien, hvis resultaterne flasker sig i weekenden. Med to kampe tilbage er man at finde på 2. Pladsen, som giver direkte oprykning, og på lørdag kommer tredjepladsen, Amager BC37, på besøg i Valby-Hallen. Vinder man med minimum 8-5, mens Drive samtidig maksimalt får ét point i deres udebanekamp mod Gentofte, vil oprykningen være i hus. Ellers vil det blive afgjort i sidste spillerunde, hvor netop Drive er modstanderen på udebane.

Sjetteholdet er ligeledes at finde i Serie 1, hvor man allerede er sikker på overlevelse med to runder tilbage. Der er kun ét point op til den direkte oprykningsplads, men eftersom femteholdet ventes at tage pladsen i Københavnerserien kan oprykning ikke blive aktuelt for begge hold. SAIF 6 spiller også på hjemmebane på lørdag, hvor Frederiksberg FKIF kommer på besøg.

7. Holdet har som det eneste af klubbens seniorhold kun én enkelt kamp tilbage i denne sæson, da Gentofte har trukket sit hold i serie 2. Til gengæld kan man med en sejr i sidste runde hjemme mod Rødovre sikre sig oprykning til serie 1. Man er lige nu på rækkens førsteplads med flotte 13 point efter fem kampe, mens Valby BC og Rødovre KFUM kæmper med om de to oprykningspladser – de er begge på 10 point, men har spillet en kamp mindre en SAIF 7.

8. Holdet kæmper modsat syvendeholdet om overlevelse i serie 2. Frygten for nedrykning kan dog blive fjernet med en sejr næste lørdag, når man møder den direkte konkurrent Amager BK37 på udebane. Kan man nå syv sejre i holdkampen, vil nedrykningstemaet være helt væk inden sidste spillerunde.

Samme scenarie gør sig gældende for niendeholdet, der kan fjerne al tvivl om mulig nedrykning fra serie 3 med en sejr over BK36 KBH på hjemmebane nu på lørdag. Indtil nu står man noteret for fem point i samme antal kampe.

I Serie 4 har klubbens 10. Hold spillet deres sidste kamp i denne sæson, hvor seks kampe er endt med tre sejre og syv point. Man kan hverken rykke ned eller op, og selvom enkelte hold mangler deres sidste kampe, så ligner det en tredjeplads til SAIFs 10. hold.

Sidst, men ikke mindst, er der klubbens 11. Hold, der består af klubbens motionister, som spiller i serie 30. Her er det endnu ikke lykkes at vinde en kamp endnu, men om et par uger får de muligheden igen i sæsonens sidste kamp, hvor Ryparken er modstanden hjemme i Valby.

Der er altså fortsat massere af vigtige sejre at kæmpe om, så der er al god grund til at komme i Valby-Hallen nu på lørdag, og heppe holdene til både hurtig sejr og efterfølgende hurtig bajer -eller flere sågar, når der er arrangeret fællesspisning på Café Sommerfuglen.
 
/Casper Dalsten

For mere info besøg hjemmesiden for SAIF Badminton København eller SAIF's Facebook-side





 
Eksempler: Allskin.dk - Hudpleje og parfurmer | ConCor - IT-konsulenter



Delete item?